Het gezicht achter RomeoRanch: Michelle

Het gezicht achter RomeoRanch

Michelle

Michelle en Doppler van RomeoRanch
Wie is

Michelle?

Ik houd van het buiten zijn, de natuur, ben een dierenliefhebber en geniet er enorm van wanneer ik zie dat cliënten zich positief ontwikkelen. Ik geloof erin dat wanneer je plezier hebt en ontspannen bent je gemakkelijker leert en jezelf dus ook gemakkelijker ontwikkelt, wat in mijn werkwijze dus ook altijd terug naar voren komt. Ik geloof er ook in dat kinderen en jongeren vaak goed zelf weten waar ze behoefte aan hebben en dit, met wanneer nodig wat ondersteuning vanuit mij, kunnen benoemen. Vandaar dat ik de invulling van mijn begeleidingsmomenten altijd bespreek met de betreffende cliënt.

Opleiding

Tijdens mijn Hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan Avans Breda heb ik mij meteen volledig gericht op jeugdhulpverlening. Ik heb uiteenlopende stages gelopen, mij op verschillende doelgroepen gericht en ook mijn keuzevakken waren divers, maar allemaal binnen de jeugdhulpverlening. Na deze opleiding ben ik aan het werk gegaan om mijn droom, mijn eigen zorgorganisatie opstarten, na te jagen. In 2016 heb ik een aantal maanden in de USA gezeten als Working Student, om mijn kennis over o.a. ASS te vergroten. Ik ben in 2017 gaan werken bij BuitenGewoon Raamsdonk, waar ik jaren met veel plezier heb gewerkt en veel heb geleerd. Al die tijd hebben Mark en Patricia Nederhof mij gesteund in het najagen van mijn droom, waardoor ik alle mogelijkheden kreeg om deze te realiseren. Sinds de zomer van 2023 ben ik volledig voor RomeoRanch kunnen gaan werken.

Ervaringsdeskundige

Ik geniet van mijn werk en ben ervaringsdeskundige. Ik heb namelijk zelf ASS, waardoor ik ook veel vanuit mijn eigen ervaringen kan meegeven en herkenning kan bieden voor de cliënten. Ik merk dat vooral jongeren en ouders hier veel meerwaarde uit halen en ben dan ook open over mijn eigen ervaringen, wat het voor de cliënten weer gemakkelijker en veiliger maakt om te praten over waar zij tegenaan lopen.

Ik geloof erin dat wanneer je plezier hebt en ontspannen bent je gemakkelijker leert en jezelf dus ook gemakkelijker ontwikkelt.

-Michelle, Oprichter RomeoRanch