Jongerenbegeleiding

individueel
Jongerenbegeleiding op RomeoRanch
Individuele begeleiding

Jongeren

Tijdens de individuele begeleiding werken we aan persoonlijke doelen van de jongere. We gaan lekker buiten aan het werk en genieten ondertussen van de natuur, de rust op RomeoRanch en de frisse buitenlucht. Tijdens de individuele begeleiding op RomeoRanch zijn geen andere cliënten op RomeoRanch aanwezig, waardoor de jongere in vrijheid kan spreken zonder de angst te hebben dat anderen meekrijgen wat hij/zij vertelt. 

Hoe ziet de begeleiding eruit?

Tijdens de begeleiding zijn we actief bezig, door middel van spel, creativiteit of het hebben van gesprekken tijdens wandelingen in het bos. Doordat we niet tegenover elkaar aan tafel zitten is het voeren van een gesprek makkelijker. Uit onze ervaring komt naar voren dat jongeren tijdens activiteiten makkelijker zaken delen, dan wanneer je voor een gesprek tegenover elkaar aan tafel gaat zitten. Wanneer hier vraag naar is kunnen onze dieren bij de begeleiding worden betrokken, bijvoorbeeld om de jongere zich meer op zijn gemak te laten voelen. We vinden het op RomeoRanch ook erg belangrijk dat de jongere, voor zover mogelijk, bekend is met de doelen die zijn opgesteld. We bespreken deze dan ook met hem/haar, houden rekening met hoe de jongere tegenover deze doelen staat en spelen regelmatig kwaliteitenspellen, om de voortgang vanuit de ogen van de jongere ook in beeld te krijgen.

Zelfevaluatie

Aan het einde van ieder begeleidingsmoment bespreken we wat de jongere volgende keer graag nog beter zou willen doen, waar hij/zij goed in was en wat hij/zij leuk vond. Op die manier houden we overzicht over waar de jongere graag in zou willen groeien, wat uiteraard goed is voor het zelfvertrouwen. Daarnaast wordt ieder begeleidingsmoment op deze manier positief afgesloten. We houden hier een persoonlijk dagboekje over bij dat we samen met de jongere invullen, waardoor er een dagboekje vol positiviteit wordt gecreëerd waar de jongere zijn/haar groei in terug kan zien.

Individuele begeleiding jongeren

Uit onze ervaring komt naar voren dat jongeren tijdens activiteiten makkelijker zaken delen, dan wanneer je voor een gesprek tegenover elkaar aan tafel gaat zitten.

-Michelle, Oprichter RomeoRanch

Werkwijze RomeoRanch begeleiding

Interesse?

Heb jij of heeft jouw kind een hulpvraag op het sociaal-emotioneel gebied? Denk aan het vergroten van het zelfvertrouwen, grenzen herkennen, erkennen en beschermen, omgaan met emoties en omgaan met angsten, dan helpen wij jou bij RomeoRanch graag verder! 

Jongeren met ASS, ADHD, ADD, trauma, angststoornissen en hechtingsproblematiek zijn allemaal welkom op RomeoRanch! Wil je meer weten? Neem dan contact op!