Kinderbegeleiding

individueel
Kinderbegeleiding op RomeoRanch
Individuele begeleiding

Kinderen

Tijdens de individuele begeleiding werken we aan persoonlijke doelen van het kind, rekening houdend met hun ontwikkelingsfase. We gaan lekker buiten aan het werk, genieten van de natuur, de rust op RomeoRanch en de frisse buitenlucht. We passen de activiteiten aan bij de interesses van het kind en werken vanuit spel of creativiteit. Wanneer hier vraag naar is, kunnen onze dieren bij de begeleiding worden betrokken door deze bijvoorbeeld te verzorgen.

Hoe ziet de begeleiding eruit?

We gaan eerst uit van ontspanning, zorgen dat het kind zich op zijn/haar gemak voelt en kiezen vanuit daar samen met het kind welke activiteiten die dag passend zijn. Binnen deze activiteiten werken we aan de doelen van het kind. Doordat we vanuit ontspanning en plezier werken, voelt het voor het kind niet als “leren” of “het behalen van doelen”, waardoor ze met plezier naar RomeoRanch komen en het behalen van de doelen vlot en soepel verloopt. We spelen o.a. spelletjes gericht op emoties of werken met kwaliteitenkaartjes om het zelfbeeld en zelfvertrouwen te vergroten.

Zelfevaluatie

Iedere keer dat een kind voor individuele begeleiding op RomeoRanch is geweest, ronden we dit af met de vraag wat hij/zij volgende keer nog beter zou willen doen, wat hij/zij goed vond gaan en wat hij/zij het leukste vond. Op deze manier houden we overzicht over wat het kind zelf graag zou willen verbeteren, wat natuurlijk grote invloed heeft op het zelfvertrouwen. Daarnaast wordt op deze manier ieder begeleidingsmoment op een positieve manier afgesloten. We houden hier een persoonlijk dagboekje over bij dat we samen met het kind invullen, waardoor er een dagboekje vol positiviteit wordt gecreëerd waar het kind zijn/haar groei in terug kan zien.

Opdrachten individuele kinderbegeleiding

We passen de activiteiten aan bij de interesses van het kind en werken vanuit spel of creativiteit.

-Michelle, Oprichter RomeoRanch

Begeleiding kinderen

Interesse?

Heeft jouw kind een hulpvraag op het sociaal-emotioneel gebied? Denk aan het vergroten van het zelfvertrouwen, grenzen herkennen, erkennen en beschermen, omgaan met emoties en omgaan met angsten, dan helpen wij jou bij RomeoRanch graag verder! 

Kinderen met ASS, ADHD, ADD, trauma, angststoornissen en hechtingsproblematiek zijn allemaal welkom op RomeoRanch! Wil je meer weten? Neem dan contact op!