Gezinsbegeleiding

Met een deel van of het hele gezin
Gezinsbegeleiding RomeoRanch
Groepsbegeleiding

Gezin

De gezinsbegeleiding op RomeoRanch vindt plaats in de vorm van PLAY-dates (Passionately Learning About Yourself). Het is een vorm van begeleiding waarbij het gezin een middag naar RomeoRanch komt en er uit wordt gegaan van de gezamenlijke interesses binnen het gezin. Binnen deze interesses wordt de gehele PLAY-date vorm gegeven. Dit kan in de vorm van een speurtocht, spellen, teambuilding-oefeningen of creatieve opdrachten. 

Het voordeel van PLAY-Dates

Tijdens deze PLAY-dates wordt samenwerking en positiviteit binnen het gezin gestimuleerd. Er wordt met alle gezinsleden besproken waar hij/zij tegenaan lopen en er is ruimte en rust om samen een goed gesprek aan te gaan waarbij de begeleiders sturing kunnen bieden. De PLAY-dates worden met behulp van vrijwilligers georganiseerd. Iedere vrijwilliger beschikt weer over zijn/haar eigen kracht. De reden dat we met vrijwilligers werken is dat zij de begeleider kunnen ondersteunen, waardoor deze het complete overzicht over de PLAY-date kan houden en ervoor zorgt dat de doelen worden behaald.

Hoe ziet de begeleiding eruit?

Bij jongere kinderen wordt een vrijwilliger benoemd tot schaduwer van een kind, met o.a. als taak het kind veilig te houden, waardoor ouders ook kunnen ontspannen en er ruimte ontstaat tot leren. Tevens wordt vertaald waarom de schaduwer op een bepaalde manier op het kind reageert, waar ouders weer tips en tricks uit kunnen halen. Zo kunnen ouders direct zien wat voor effect een bepaalde toenadering op hun kind heeft. Doordat de activiteiten binnen de interesses van het gezin worden gecreëerd, doen alle gezinsleden met plezier mee.

Begeleiding gezin bij RomeoRanch

PLAY-dates stimuleren samenwerking en positiviteit binnen het gezin.

-Michelle, Oprichter RomeoRanch

Gezin met hulpvraag begeleiden bij RomeoRanch

Interesse?

Heeft jouw gezin een hulpvraag op het sociaal-emotioneel gebied? Denk aan het vergroten van het zelfvertrouwen, grenzen herkennen, erkennen en beschermen, omgaan met emoties en omgaan met angsten, dan helpen wij jou bij RomeoRanch graag verder! 

Gezinnen met kinderen met ASS, ADHD, ADD, trauma, angststoornissen en hechtingsproblematiek zijn allemaal welkom op RomeoRanch! Wil je meer weten? Neem dan contact op!