Horse Boy Method & Movement Method

Door het kind een leuke tijd te geven, stimuleren wij persoonlijke ontwikkeling

Wat zijn de Horse Boy Method en Movement Method?

Neuro-cognitieve benaderingen ontworpen voor autisme, ADD, ADHD, depressie, angsten, PTSS en andere hersenen/zenuwstelsel gerelateerde stoornissen. De methodes helpen nieuwe verbindingen te leggen in de hersenen en maken communiceren en leren mogelijk.

 

Waar komen de Horse Boy Method en Movement Method vandaan?

De Horse Boy Method en Movement Method zijn gebaseerd op de ervaringen van Rupert Isaacson, tijdens het volgen van zijn autistische zoon. Door zijn achtergrond als journalist observeerde hij zijn zoon intensief en merkte hij op wat wel en niet werkte. Deze observaties zijn naderhand wetenschappelijk onderbouwd. U kunt het zo zien dat deze methodes door en voor kinderen/jeugd met autisme zijn ontworpen.

 

Hoe wordt er met de Horse Boy Method en Movement Method gewerkt?

De Horse Boy Method en Movement Method worden op verschillende manieren verwerkt in de verschillende vormen van begeleiding die wij bieden:

Tijdens de individuele begeleiding wordt uitgegaan van de interesses van het kind, wordt besproken met het kind wat hij/zij graag wil doen en staat bewegen en/of creativiteit centraal. Deze individuele begeleiding zal dan ook bijna altijd buiten plaatsvinden, met uitzondering tijdens bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden.

De gezinsbegeleiding bieden wij in de vorm van Playdates. Tijdens Playdates komt het gehele gezin voor twee uur naar RomeoRanch en wordt er rekening gehouden met de interesses van het gezin. Op deze interesses worden de Playdates gebaseerd. Ook hier staat beweging centraal en zullen de Playdates dus buiten plaatsvinden.

De groepsbegeleiding bieden we aan onder de naam PLAY Together; Passionately Learning About Yourself. Uiteraard wordt ook hier uitgegaan van de interesses van de verschillende kinderen, wordt met de dieren gewerkt en staat beweging tijdens verschillende groepsactiviteiten centraal!