Michelle

Michelle

Hallo allemaal! Mijn naam is Michelle. Ik rijd sinds mijn 8e paard en op mijn 10e kreeg ik mijn eerste eigen pony, Romeo. In 2010 ben ik als vrijwilliger gaan werken bij Zorg-Pony Menno in Panningen. Hier had ik het ontzettend naar mijn zin en door dit vrijwilligerswerk wist ik precies wat ik later wilde gaan doen. Samen met mijn paarden kinderen met verschillende hulpvragen helpen! Jammer genoeg moest ik in 2011 stoppen met mijn vrijwilligerswerk hier, omdat wij terug naar Brabant verhuisden. Door mijn ervaringen bij Zorg-Pony Menno ben ik met de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan Avans Hogeschool Breda begonnen. 

Tijdens deze studie heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij ’t Stokperdje in Zundert en stages gelopen bij een woonvoorziening van Idris in Chaam en bij Zorgboerderij de Hardel Hoeve in Baarle-Nassau. Ten slotte heb ik de minor jeugd gevolgd en heb ik mijn afstudeeronderzoek gericht op de invloed van paarden op kinderen met een autisme spectrum stoornis. In 2016 ben ik afgestudeerd.

Na het afstuderen ben ik naar Texas gegaan. Hier heb ik als Working Student op de ranch New Trails gewerkt, om daar de Horse Boy Method en Movement Method te leren. Ik heb deze methodes dus geleerd van de mensen die deze hebben ontwikkeld. De ervaringen die ik hier heb opgedaan, staan op de Facebook-pagina van RomeoRanch beschreven!

Naast RomeoRanch werk ik nu met heel veel plezier bij Zorg- Speel- en Logeerboerderij BuitenGewoon in Raamsdonk. Hier geef ik individuele begeleiding met behulp van het paard. 

RomeoRanch is een droom voor mij die uitkomt. Samen met mijn paarden wil ik kinderen ondersteunen in hun ontwikkeling en aan hun hulpvragen werken. Ik heb nu op verschillende plekken ervaren dat paarden een ontzettend positieve invloed hebben op kinderen. Paarden maken je bewust van je eigen gedrag, zorgen voor zelfvertrouwen en staan altijd voor je klaar. Ze oordelen niet op wie je bent of hoe je eruit ziet. Ze accepteren je zoals je bent en kunnen je heel veel leren! 

 

Hopelijk tot snel!